ZESDAAGSE CURSUS BLOKFLUITBOUW

 

De eerste extra cursus deze zomer, van 16-21 Juli 2018, is vol!

Om ook anderen de kans te geven deze bijzondere, actieve vakantieweek mee te maken, met aan het eind gegarandeerd een speelbaar instrument, organiseer ik een tweede extra cursus, van 20-25 augustus. Schrijf je snel in, er is plaats voor slechts 2 deelnemers!

 

Heb je altijd al je eigen blokfluit willen maken? En dan niet zomaar eindeloos alleen ploeteren maar gewoon met een deskundige, ervaren docent naast je die geen geheimen heeft, in de luxe van een selecte ‘groep’ van slechts twee deelnemers?

Ik geef een aantal malen per jaar een weekcursus blokfluitbouw (6 lesdagen) in mijn eigen atelier. Je gaat stap voor stap door het hele proces van het maken van je eigen instrument, een basis-altblokfluit in A:443 of A:415 Hz. Succes gegarandeerd want ik laat je slechts met een speelbaar instrument de werkplaats verlaten.

Deze cursus is geschikt voor zowel de totale beginner als voor de vergevorderde amateurbouwer (en iedereen daartussen in), want aangezien er maar twee deelnemers zijn kan ik je alle individuele aandacht geven die nodig is. Als je al veel ervaring hebt is deze cursus een masterclass en doe je in principe alles zelf. Ik beantwoord dan al je specialistische vragen en geef je oefeningen. Als je weinig of nog geen ervaring hebt laat ik je in ieder geval alle stappen zelf ervaren, maar zal ik ‘inspringen’ waar nodig en gewenst. Met andere woorden: hoe meer ervaring, hoe meer je zelf doet.

Prijs, inclusief materiaal, gebruik van alle benodigde machines en gereedschappen, koffie/thee, een nieuwe altblokfluit en een reader: € 1.150,-

Let op: deze prijs geldt voor de cursussen in 2018. Per januari 2019 wordt de prijs voor deze zesdaagse cursus € 1.450,-

DATA VOOR 2018:  EXTRA ZOMERCURSUS 16-21 JULI (vol), EXTRA ZOMERCURSUS 20-25 AUGUSTUS, 8-13 OKTOBER, 17-22 DECEMBER.

 

Ben je nu al geïnteresseerd en wil je meer weten, of kun je op aangegeven data niet maar wel in een andere week, stuur mij dan een mailtje!

————————————————————————————-

De eerste cursus blokfluitbouw was een succes! Hard gewerkt, veel geleerd en twee blije cursisten met een mooie nieuwe altbokfluit.

Dit is wat de cursisten zeggen:

“De cursus blokfluitbouw van Jacqueline Sorel was voor mij een heel bijzondere manier om mij verder in dit instument te verdiepen. Onder de deskundige en enthousiaste leiding van Jaqueline werd ik in alle stappen van de bouw ingewijd van houtdraaien tot voicing en stemmen. Een gegarandeerde manier om alle hoeken en gaten van dit instrument te leren kennen is dan ook er zelf één te bouwen. Samen met een medestudent een geweldige week die werd afgesloten met als resultaat een blokfluit van uitstekende kwaliteit. Aanrader!”  E. van Dijk.

“Onder zeer deskundige begeleiding een week bezig geweest met het maken van een alt fluit. Bijzonder om het hele proces van het blokfluit bouwen te mogen volgen en vooral zelf te mogen doen. In een prettige sfeer zijn we zes dagen aan het werk geweest en het resultaat is geweldig!!” J. Melis.