Notice: wpdb::prepare werd verkeerd aangeroepen. De query bevat niet het juiste aantal placeholders (2) voor het aantal query-argumenten (3). Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 4.8.3.) in /data/www/sorel-recorders.nl/www/wp-includes/functions.php on line 5663 naar Debey | Sorel Blokfluitbouw

Barok altblokfluit naar Debey in A:415 Hz en A:392 Hz

 

Er is erg weinig bekend over de blaasinstrumentenbouwer Debey. We weten niet met zekerheid of hij Belg was of uit Noord-Frankrijk kwam. Er zijn slechts drie instrumenten van hem bewaard gebleven, een altblokfluit en twee hobo’s.

Deze altblokfluit bevindt zich in het Rijksmuseum in Amsterdam. Het instrument is gemaakt van gebeitst buxushout en de stemming is A:415 Hz hetgeen tamelijk uitzonderlijk is voor een instrument uit die tijd. De meeste blaasinsrumenten waren lager. Het draaiwerk is bijzonder fraai uitgevoerd.

Door zijn speelgemak en aangename klank is de Debey een allround instrument dat goed tot zijn recht komt in allerlei verschillende omstandigheden en muziekstijlen. Vergeleken met de Denner, een extrovert instrument, is de klank van de Debey wat warmer en ronder.

Vanwege de goede en algemeen bruikbare klankeigenschappen en makkelijke speelbaarheid heb ik dit model gekozen als uitgangspunt voor mijn barokke altblokfluit in A:392 Hz, zeer geschikt voor het spelen van Franse barokmuziek.

 

 

Prijs:

palissander, grenadille, coromandel: € 2.000 incl. 21% BTW, € 1.653 excl. BTW

buxus en overige houtsoorten:  € 1.900 incl. 21% BTW, € 1.570 excl. BTW

 

Inclusief stoffen hoes en service