Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /data/www/sorel-recorders.nl/www/wp-includes/functions.php on line 6078 Notice: Functie wpdb::prepare werd verkeerd aangeroepen. De query bevat niet het juiste aantal plaatshouders (2) voor het aantal query argumenten (3). Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 4.8.3.) in /data/www/sorel-recorders.nl/www/wp-includes/functions.php on line 6078 naar Debey | Sorel Blokfluitbouw

Barok altblokfluit naar Debey in A:415 Hz en A:392 Hz

 

Er is erg weinig bekend over de blaasinstrumentenbouwer Debey. We weten niet met zekerheid of hij Belg was of uit Noord-Frankrijk kwam. Er zijn slechts drie instrumenten van hem bewaard gebleven, een altblokfluit en twee hobo’s.

Deze altblokfluit bevindt zich in het Rijksmuseum in Amsterdam. Het instrument is gemaakt van gebeitst buxushout en de stemming is A:415 Hz hetgeen tamelijk uitzonderlijk is voor een instrument uit die tijd. De meeste blaasinsrumenten waren lager. Het draaiwerk is bijzonder fraai uitgevoerd.

Door zijn speelgemak en aangename klank is de Debey een allround instrument dat goed tot zijn recht komt in allerlei verschillende omstandigheden en muziekstijlen. Vergeleken met de Denner, een extrovert instrument, is de klank van de Debey wat warmer en ronder.

Vanwege de goede en algemeen bruikbare klankeigenschappen en makkelijke speelbaarheid heb ik dit model gekozen als uitgangspunt voor mijn barokke altblokfluit in A:392 Hz, zeer geschikt voor het spelen van Franse barokmuziek.

 

 

Prijs:

palissander, grenadille, coromandel: € 2.200 incl. 21% BTW, € 1.818 excl. BTW

buxus en overige houtsoorten:  € 2.090 incl. 21% BTW, € 1.727 excl. BTW

 

Inclusief stoffen hoes en service