Notice: Functie wpdb::prepare werd verkeerd aangeroepen. De query bevat niet het juiste aantal plaatshouders (2) voor het aantal query argumenten (3). Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 4.8.3.) in /data/www/sorel-recorders.nl/www/wp-includes/functions.php on line 6078 naar Denner | Sorel Blokfluitbouw

Barok altblokfluit in F naar J. Denner in A:415 en A:440 Hz

 

De Duitse bouwer Jacob Denner stamt uit een beroemde 18e-eeuwse blaasinstrumentenmakersfamilie in Neurenberg. De Denners behoorden tot de belangrijkste instrumentenbouwers van hun tijd. Jacob maakte blokfluiten, fluiten, hobo’s en klarinetten, en veel van zijn instrumenten zijn teruggevonden in Neurenberg.

Mijn versie van de Denner altblokfluit is gebaseerd op het exemplaar in Kopenhagen in het Musikhistorisk Museum. Het is gemaakt van buxushout en wordt beschouwd als een van de mooiste altblokfluiten die bewaard zijn gebleven uit de 18e eeuw. De klank is helder en briljant.

Hoewel het origineel in buxus is uitgevoerd, vind ik dat dit model uitstekend geschikt is om te bouwen in hardere houtsoorten als grenadille, cocobolo of coromandel (een ebbensoort), maar ook zelfs in een zachtere houtsoort als pruimen. Elke houtsoort voegt zijn eigen klankkleur toe en omdat deze fluit zo expressief is werkt hij goed in alle houtsoorten.

 

 

Prijs:

palissander, grenadille, coromandel: € 2.200 incl. 21% BTW, € 1.818 excl. BTW

buxus en overige houtsoorten:  € 2.090 incl. 21% BTW, € 1.727 excl. BTW

 

Inclusief stoffen hoes en service