Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /data/www/sorel-recorders.nl/www/wp-includes/functions.php on line 6078 Notice: Functie wpdb::prepare werd verkeerd aangeroepen. De query bevat niet het juiste aantal plaatshouders (2) voor het aantal query argumenten (3). Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 4.8.3.) in /data/www/sorel-recorders.nl/www/wp-includes/functions.php on line 6078 Tenor | Sorel Blokfluitbouw

Barok tenorblokfluit naar P. Bressan, met 2 zilveren kleppen, A:415 Hz

 

Peter Bressan (of Pierre Jaillard, 1685-1731) verhuisde vanuit Frankrijk naar Londen, waar hij een van de belangrijkste houtblaasinstrumentenbouwers van zijn tijd werd. Hij wordt beschouwd als de grondlegger van de Engelse school van blokfluitbouw, een stijl die werd voortgezet door de Stanesby’s, Bradbury en Schuchart. Er zijn veel blokfluiten van Bressan bewaard gebleven, de meeste uitgevoerd met ivoren ornamenten.

Mijn versie van de tenorblokfluit is gebaseerd op die uit het Rijksmuseum in Amsterdam, een instrument van gebeitst buxushout met ivoren ringen. Vanwege de speelbaarheid heb ik van één klep twee kleppen gemaakt zodat je ook een lage c# kunt spelen. Ik heb de boring van het origineel onveranderd overgenomen, het voetstuk is verkort in verband met de stemming van de lage C.

De tenorblokfluit is niet alleen een ensemblefluit, maar ook een solo-instrument. Naast enkele originele werken voor tenorblokfluit werd deze ook gebruikt om muziek voor viool, hobo en traverso te spelen. Met name de toonsoorten met mollen liggen op dit instrument prettiger dan op een voice flute. Muziek die op een tenorblokfluit goed klinken zijn bijvoorbeeld suites van Gautier de Marseille, suites van M. Locke, de kwintetten van Mancinelli.

 

 

Prijs:

kersen, pruimen, olijf, buxus: € 2.640 incl. 21% BTW, € 2.182 excl. BTW

Inclusief duimring, stoffen hoes en service