Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /data/www/sorel-recorders.nl/www/wp-includes/functions.php on line 6078 Notice: Functie wpdb::prepare werd verkeerd aangeroepen. De query bevat niet het juiste aantal plaatshouders (2) voor het aantal query argumenten (3). Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 4.8.3.) in /data/www/sorel-recorders.nl/www/wp-includes/functions.php on line 6078 Mijn altblokfluiten | Sorel Blokfluitbouw

Algemeen over mijn altblokfluiten

 

Omdat de altblokfluit het belangrijkste instrument is binnen de blokfluitfamilie bied ik vier verschillende modellen alten aan. Het liefste baseer ik mijn instrumenten op 18e-eeuwse fluiten die ik zelf heb mogen bespelen en/of opmeten, maar dit lukt niet altijd. In ieder geval heb ik alle originelen die ik als uitgangspunt gebruik, zelf in handen gehad. Hoewel de tijd zijn sporen heeft achtergelaten, is nog heel goed te zien hoe mooi deze instrumenten indertijd zijn gemaakt.

  • Mijn basismodel is gebaseerd op de beroemde Denner alt uit het muziekinstrumentenmuseum in Kopenhagen. Een uitstekende keuze voor iedereen die tegen een aantrekkelijke prijs een kwalitatief hoogwaardig, handgebouwd instrument wil. Leverbaar in A:415 Hz en A:443 Hz.
  • De Denner alt is een lenig en expressief instrument met een briljante hoogte en is daardoor geschikt voor zowel (groter) ensemblewerk als voor solospel. Leverbaar in A:415 Hz en A:440 Hz.
  • De Debey is wat intiemer van klank dan de Denner maar hoog en laag zijn mooi uitgebalanceerd en daardoor is deze fluit ook goed bruikbaar voor allerlei bezettingen en solo’s. Leverbaar in A:392 Hz en A:415 Hz.
  • De alt naar Thomas Stanesby Sr. is wat mij betreft een uitzonderlijk mooi instrument. Niet makkelijk te bespelen als je stevig wilt articuleren want daar is de fluit te gevoelig voor, maar veel wordt goedgemaakt door een prachtige ronde klank. Uitermate geschikt voor bv. de sonates van Händel. Leverbaar in A:403 Hz (originele stemming!) en A:415 Hz.