Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /data/www/sorel-recorders.nl/www/wp-includes/functions.php on line 6078 Notice: Functie wpdb::prepare werd verkeerd aangeroepen. De query bevat niet het juiste aantal plaatshouders (2) voor het aantal query argumenten (3). Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 4.8.3.) in /data/www/sorel-recorders.nl/www/wp-includes/functions.php on line 6078 Ganassi | Sorel Blokfluitbouw

Renaissanceblokfluiten naar Ganassi

Sylvestro Ganassi (1492-midden 16e eeuw) was een Italiaanse blokfluit- en gambavirtuoos in de 16e eeuw. Hij schreef een beroemd tractaat, ‘Opera intitulata Fontegara’ (Venetië 1535) waarin hij onder andere de kunst van het versieren, ook wel diminueren beschrijft. In dit werk staan ook grepentabellen voor de blokfluit. Het is de eerste blokfluitmethode die ooit is verschenen. Bovendien geeft hij ons met dit werk een goed beeld van de uitvoeringspraktijk in de zestiende eeuw.

Het staat niet vast dat Ganassi zelf ooit blokfluitbouwer was, maar de overleden Australische blokfluitbouwer Frederick Morgan vond ooit een altblokfluit in G in Wenen die gespeeld wordt met de grepen die in La Fontegara worden voorgeschreven. Frans Brüggen bespeelde een kopie die Morgan voor hem maakte en sindsdien hebben vele spelers zijn voorbeeld gevolgd. Veel huidige blokfluitbouwers maken de zogenaamde Ganassi-blokfluiten, voornamelijk gebaseerd op de replica die Morgan maakte, waaraan iedere bouwer haar of zijn eigen veranderingen aanbracht.

De renaissanceblokfluiten naar Ganassi zijn bijzonder geschikt voor het spelen van 16e-eeuwse muziek (bijvoorbeeld de diminuties van Bassano, Ortiz en Virgiliano), 17e-eeuwse werken (canzones en sonates van bijvoorbeeld Castello, Fontana en Uccellini) en ook muziek uit de 20e en 21e eeuw (bijvoorbeeld van de componisten Eggert, Moser en Tsoupaki).

De klank van deze instrumenten is open en direct, waarbij vooral het lage register sterk is. Bovendien hebben ze een omvang van meer dan twee octaven. Ik bouw Ganassi-instrumenten in verschillende stemmingen en houtsoorten.

Prijs:

Sopraan:

vanaf € 1.320 incl. 21% BTW

vanaf € 1.091 excl. BTW

Alt: 

vanaf € 1.510 incl. 21% BTW

vanaf € 1.248 excl. BTW

Inclusief duimring, stoffen hoes en service