Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /data/www/sorel-recorders.nl/www/wp-includes/functions.php on line 6078 Notice: Functie wpdb::prepare werd verkeerd aangeroepen. De query bevat niet het juiste aantal plaatshouders (2) voor het aantal query argumenten (3). Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 4.8.3.) in /data/www/sorel-recorders.nl/www/wp-includes/functions.php on line 6078 Voice Flute | Sorel Blokfluitbouw

Voice flute in D naar P. Bressan in A:415 en A:440 Hz

 

Peter Bressan (of Pierre Jaillard, 1685-1731) verhuisde vanuit Bourg en Bresse, Frankrijk, naar Londen, waar hij een van de belangrijkste houtblaasinstrumentenbouwers van zijn tijd werd. Hij wordt beschouwd als de grondlegger van de Engelse school van blokfluitbouw, een stijl die werd voortgezet door de Stanesby’s, Bradbury en Schuchart. Er zijn veel blokfluiten van Bressan bewaard gebleven, de meeste uitgevoerd met ivoren ornamenten.

Mijn voice flute is gebaseerd op een van de twee uit de collectie van Frans Brüggen, een instrument van gebeitst buxushout met ivoren ringen.

De voice flute kan worden gezien als extra lage altblokfluit, een terts lager gestemd (in D), zoals een barok dwarsfluit. Je kunt daarom traversomuziek spelen zonder te hoeven transponeren! Hij wordt voice flute genoemd omdat hij de omvang en ligging heeft van de menselijke sopraan-zangstem. Er is niet veel oorspronkelijke muziek geschreven voor de voice flute; Suites 1-4 van Dieupart, een kwintet in b klein van Loeillet voor twee traverso’s, twee voice flutes en basso continuo, en enkele arrangementen van de concerti grossi opus 6 door Corelli (uitgegeven door Walsh).

 

 

Prijs:

palissander: € 2.475 incl. 21% BTW, € 2.045 excl. BTW

buxus en overige houtsoorten: € 2.300 incl. 21% BTW, €  1.900 excl. BTW

Inclusief stoffen hoes en service